Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jongeren – Studenten Inspiratiebijeenkomst

maart 22 @ 13:30 - 17:30

Eens in de 3 maanden is er een Inspiratiebijeenkomst voor Jongeren/studenten (+/-18-30 jaar) :

Het doel: jonge mensen te helpen herinneren wie ze in de kern zijn en hen te helpen hun plek in de samenleving in te nemen.

De samenleving, het schoolsysteem doet een enorm beroep op jonge mensen. Er moet zo veel en er lijkt zo weinig ruimte te zijn voor experimenteren/ uitproberen. Alle mogelijkheden liggen open:  studeren, werken, reizen. Sommigen weten het meteen en volgen hun passie. Sommigen weten het niet of nemen de tijd en durven ‘hun veilige omgeving’ te verlaten om de wereld in te trekken. Heel veel jongeren echter, weten het niet……hoe kunnen ze ontdekken waar hun passie ligt? En als ze het weten zijn er vragen ‘durf ik mijn hart te volgen?’ Is het mogelijk? Hoe houd ik mijn motivatie vast? En wat doe ik als ik buiten de gebaande wegen mijn weg zoek?

Op de inspiratiebijeenkomsten inspireren we, doen oefeningen en worden ervaringen gedeeld. We nodigen jongeren/studenten uit om hun verhaal te vertellen, te delen, we werken met opstellingen om inzicht te krijgen, er kan een gastspreker zijn, een optreden/filmpje, we helpen mee om mensen bv het bedrijfsleven te koppelen aan individuele vragen, we stimuleren….

________________________________________________________________________________________

 

De volgende bijeenkomst is op:  zondagmiddag 22 maart 2020

Thema voor deze dag: ‘Je plek innemen

Op deze middag maken we kennis met elkaar, doen een korte meditatie en lichte fysieke oefeningen om goed bij jezelf te komen. Al naar gelang er behoefte aan is, werken we daarna met  (systeem)opstellingen rond het dagthema of een thema wat iemand inbrengt.

Wat is er  nodig? Wat staat er in de weg? Waar komt het vandaan? Waar ligt de oplossing?

Een van de studenten schreef vorig jaar:

Ik heb de sessie/training als bijzonder waardevol ervaren. Ik vond het erg nuttig en het heeft me geïnspireerd. Van tevoren had ik niet gedacht dat het zo concreet en tastbaar zou zijn. Bovendien was het toegankelijker en voor mij effectiever dan naar een psycholoog te gaan. (…) De confrontaties en gevoelens die een opstelling oproept zijn echt en kun je niet uit de weg gaan. Ik vond het super interessant om op deze manier de problemen uit verschillende hoeken te benaderen. Dit is niet alleen voor de ‘hoofdrolspeler’, maar voor iedereen, want iedereen herkent wel iets in de opstelling. (…) last but not least heb ik eindelijk weer naar mijn hart leren luisteren. In een maatschappij waarin vaak alle beslissingen rationeel besloten moeten worden (zo voelt dat dan) voelde dit niet alleen bijzonder aangenaam en fijn, maar ook verdiend. (Robert student 30 nov. 2017)

Ook voor jongeren die nog nooit met opstellingen te maken hebben gehad: welkom! Je maakt die middag kennis met de techniek.

Begeleiding: Jeannette Uittenbogaard m.m.v.  Harry Geurkink

Tijd: 13.30 – 17.30 uur.     Inloop vanaf 13.15 uur.

Bijdrage: 35 euro. (neem contact met me op over eventuele vergoeding via de zorgverzekeraar)

Ticketverkoop: https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/C69DAAEC5A5F16DADFDECA94CCC256FB

Gegevens

Datum:
maart 22
Tijd:
13:30 - 17:30
Website:
https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/C69DAAEC5A5F16DADFDECA94CCC256FB

Organisatoren

Jeannette Uittenbogaard
Harry Geurkink

Locatie

De Vliegende Olifant
De Wetstraat 24
Arnhem, 6814 AP Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0614117058
Website:
www.devliegendeolifant.nl