Laden Evenementen

« Alle Evenementen

IceVrouwen Challenge op 10 juli 2021: “Boost je immuunsysteem – een officiële introductie in de Wim Hof methode”

juli 10 @ 08:30 - 12:30

Welkom Vrouwen!! 10 juli as is de dag van de uitdaging: de Icevrouwen Challenge 2021. 

“”The universe is contained within you and you are capable of extraordinary things” (Wim Hof).

 

Een officiële introductie in de Wim Hofmethode door de fysiotherapeut/inspirator en Carechanger  Harry Geurkink  en  Jeannette Uittenbogaard (fysio-bowentherapeut/ mindfulness,- chinengdocent).

Vanaf 2017 organiseert De Vliegende Olifant  3 keer per jaar een Ice- Challenge ‘Boost je immuunsysteem”.  Een keer per jaar – aan het begin van de zomer – is er speciale Icevrouwen Challenge. In deze tijd van Corona, waarin angst en stress bij velen een grote rol speelt,  blijkt de rol van een goed werkend immuunsysteem nu – in Coronatijd – evident te zijn. Te meer reden om de trainingen voort te zetten. Ook de speciale vrouwendag. Juist tijdens deze training, blijkt dat het samen het avontuur aangaan, het plezier hebben en elkaar aanmoedigen, een extra boost te geven. We werken met kleine groepen van maximaal 14 mensen om een goede individuele begeleiding te kunnen waarborgen.

Hoe werkt het immuunsysteem, wat is een goed immuunsysteem, wat beïnvloedt het, hoe kan je het trainen?  Is deze training anders voor vrouwen? Op deze dag komen vele vragen aan bod én gaan jullie ervaren: theorie, ademhalingstechniek, meditatie en lichaamswerk. Een prachtige mix toegespitst op de vrouw waarin het eindstation – het ijsbad – absoluut geen verplichting is.

Inleiding – hoe het begon:

 

Geboeid door het doorzettingsvermogen van Wim Hof – beter bekend als ‘de Iceman’- introduceerde Harry Wim Hof in 2015 in de fysiotherapie in Nederland. In zijn fysiotherapiepraktijk in Zevenaar deed hij n.a.v. deze introductiecursus een onderzoek naar de invloed van de ‘Wim Hof methode’ op het immuunsysteem van een geselecteerde groep patiënten uit zijn praktijk met hoge bloeddruk, diabetis en overgewicht.  Ook in 2020 werd er wetenschappelijk onderzoek gedaan. Toen was het een geselecteerde groep patiënten met MS klachten.Wat in ieder geval op verschillende plekken, o.a. Radboud Universiteit Nijmegen, bewezen is, is dat het werkt: Het is mogelijk je eigen immuunsysteem te versterken! Hiermee veranderde Wim Hof de medische wetenschap en heeft hij inmiddels ruim 1 miljoen volgers. Afgelopen winter was dit zichtbaar toen er tal van filmpjes met mensen in zwemkleding op social media verschenen.

Gestart uit geintje in 2017 om zelf – als ijskoningin (maar niet heus) met een groep vrouwen moed en power uit te dagen, is de dag niet nu meer weg te denken. Vrouwen die net wat meer schroom hebben, om welke reden danook, of vrouwen die het juist leuk vinden om met elkaar deze uitdaging aan te gaan, verzamelen zich.

 

Wat doen we – wat gaat de workshop je bieden:
Tijdens de workshop ga je na een grondige voorbereiding en theoretische achtergrond ontdekken waartoe je lichaam in staat is en hoe je je immuunsysteem kunt verbeteren.  Daarnaast ga je met boost aan energie naar huis: je staat daadwerkelijk meer in je  kracht!! 

De workshop bestaat uit:
– gronding & meditatie
– theorie
– ademtechnieken
– oefeningen
– en voor wie wil/durft…het ijsbad.(geen verpliching!)

Wil je meer inzicht krijgen in het functioneren van je zenuwstelsel, wil je grip krijgen op je bloedcirculatie, wil je je comfortzone vergroten en met plezier iets uitproberen?

Koop dan je ticket:
Er zijn maximaal 14 plaatsten beschikbaar.
Waar: De Vliegende Olifant – De Wetstraat 24 in Arnhem
Wanneer: zaterdagochtend10 juli 2021.
Tijd: 08.30 – 12.30 uur.
Inloop vanaf 08.10 uur.
Investering: Ticket: 85 euro pp of
Duotickets: 150,00 euro (de link naar de verkoop van de tickets)

Studenten: korting aan te vragen via info@devliegendeolifant.nl

De volgende algemene workshop zal zijn op zaterdagochtend 25 september 2021.

 

Gegevens

Datum:
juli 10
Tijd:
08:30 - 12:30

Organisatoren

Harry Geurkink
Jeannette Uittenbogaard

Locatie

De Vliegende Olifant
De Wetstraat 24
Arnhem, 6814AP Netherlands
+ Google Maps
Site:
www.devliegendeolifant.nl