Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Ice VROUW Challenge – Boost je immuunsysteem – een officiële introductie in de Wim Hof methode 2 juli

2 juli 2022 @ 09:00 - 13:00

Welkom Vrouwen!! zaterdag  2 juli  de Icevrouwen Challenge 2022. 

“”The universe is contained within you and you are capable of extraordinary things” (Wim Hof).

 

Een officiële introductie in de Wim Hofmethode door fysiotherapeut/inspirator en Carechanger Harry Geurkink, fysiotherapeute Nicole Tacke m.m.v.  initiatiefnemer/organisator Jeannette Uittenbogaard (fysio-bowentherapeut/ mindfulness,- chinengdocent)

Vanaf 2017 organiseert De Vliegende Olifant  3 keer per jaar een Ice- Challenge ‘Boost je immuunsysteem”.  Een keer per jaar – aan het begin van de zomer – is er speciale Icevrouwen Challenge.

Na alle stress van Covid waarbij angst en stress bij velen een grote rol speelde en misschien nog wel speelt,  blijkt de rol van een goed werkend immuunsysteem evident te zijn. Een reden extra  om de trainingen voort te zetten. Vooral deze speciale vrouwendag. Want juist op deze dag zien we vrouwen die minder gauw op een gemengde dag aanwezig zullen zijn. Het is een speciale dag onder elkaar waarbij het  samen het avontuur aangaan, het plezier hebben, het delen en elkaar aanmoedigen, een extra boost geeft. En …. wij vrouwen blijken het zeer goed te doen op zo’n ochtend! Werkelijk een feestje.

We werken met kleine groepen van maximaal 14 vrouwen om een goede individuele begeleiding te kunnen waarborgen.

Hoe werkt het immuunsysteem, wat is een goed immuunsysteem, wat beïnvloedt het, hoe kan je het trainen?  Is deze training anders voor vrouwen? Op deze dag komen vele vragen aan bod én gaan jullie ervaren: theorie, ademhalingstechniek, meditatie en lichaamswerk. Een prachtige mix toegespitst op de vrouw waarin het eindstation – het ijsbad – absoluut geen verplichting is.

 

Inleiding – hoe het begon:

Geboeid door het doorzettingsvermogen van Wim Hof – beter bekend als ‘de Iceman’- introduceerde Harry Wim Hof in 2015 in de fysiotherapie in Nederland. In zijn fysiotherapiepraktijk in Zevenaar deed hij n.a.v. deze introductiecursus een onderzoek naar de invloed van de ‘Wim Hof methode’ op het immuunsysteem van een geselecteerde groep patiënten uit zijn praktijk met hoge bloeddruk, diabetis en overgewicht.  Ook in 2020 en 2021 werd er wetenschappelijk onderzoek gedaan. In 2020 met een geselecteerde groep patiënten met MS klachten. In 2021 met longcovidpatienten. Wat in ieder geval bewezen is, nationaal en internationaal (o.a. Radboud Universiteit Nijmegen), is dat het werkt: Het is mogelijk je eigen immuunsysteem te versterken! Hiermee heeft Wim Hof de medische wetenschap veranderd en heeft hij inmiddels ruim 1,5 miljoen volgers. Vorig jaar winter was dit zichtbaar toen er tal van filmpjes met mensen in zwemkleding op social media verschenen.

Gestart uit geintje in 2017 om zelf – als ijskoningin (maar niet heus) –  met een groep vrouwen de koude te trotseren, is deze workshop nu niet meer weg te denken. Het zijn bijzondere bijeenkomsten gebleken waarin de woorden ‘zelfvertrouwen’, ‘power’, ‘zeer bijzondere ervaring’, ‘energieboost’ terugkomen.

Voor wie:

 • Vrouwen die schroom hebben om in een gemengde groep samen te komen.
 • Vrouwen die het juist leuk vinden om met elkaar deze uitdaging aan te gaan.
 • Moeders & dochters
 • Vriendinnen
 • Jong & Oud

Wat doen we:
Tijdens de workshop ga je na de theoretische achtergrond en grondige voorbereiding ontdekken waartoe jij en je lichaam in staat zijn. Het is vooral een praktische, ervaringsgerichte ochtend met gelijkgestemde vrouwen.
Je ervaart/ leert:
 • hoe je je immuunsysteem kunt verbeteren
 • je krijgt meer inzicht in het functioneren van je zenuwstelsel
 • hoe je jezelf goed kunt gronden en het belang ervan.
 • hoe je grip kunt krijgen op jezelf/ op je bloedcirculatie in koude.
 • het vergroten van je comfortzone.
 • een natuurlijke boost aan energie
 • persoonlijke directe ervaring.

De ochtend is op de volgende wijze is opgebouwd:

–  inleiding feminine tijdperk.

–  theoretische achtergrond Wim Hof methode

– gronding en meditatie
– ademtechnieken
– lichaamswerk/ oefeningen
– het ijsbad.(geen verpliching)

Wil je meer inzicht krijgen in het functioneren van je zenuwstelsel, wil je grip krijgen op je bloedcirculatie, wil je je comfortzone vergroten en met plezier iets uitproberen?

Koop dan je ticket:
Er zijn maximaal 14 plaatsten beschikbaar.
Waar: De Vliegende Olifant – De Wetstraat 24 in Arnhem
Wanneer: zaterdagochtend 2 juli 2022.
Tijd: 09.00 – 13.00 uur.
Inloop vanaf 08.40 uur.
Investering: Ticket: 115 euro pp of
Duotickets:200,00 euro (de link naar de verkoop van de tickets)

Studenten en mensen die zich student voelen: kortingcode  aan te vragen via info@devliegendeolifant.nl

Gegevens

Datum:
2 juli 2022
Tijd:
09:00 - 13:00

Organisatoren

Jeannette Uittenbogaard
Harry Geurkink

Locatie

De Vliegende Olifant
De Wetstraat 24
Arnhem, 6814 AP Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0614117058
Site:
www.devliegendeolifant.nl